All digital week - se vårt program

All digital week 2021 pågår mellan 22-28 mars. Syftet med veckan är ökad digital delaktighet. Här hittar du program för både barn och vuxna.

Jack Werner och Dilan Apak

I år erbjuder vi en digital föreläsning med frilansjournalisten Jack Werner. Han berättar om källkritik, varför vi hela tiden har fel och vad vandringssägner på sociala medier kan berätta. Föreläsningen finns tillgänglig att ta del av 23-25 mars via bibliotekens youtubekanal.

Känner du till radioprogrammet Helt sant? Här får lyssnaren lära sig en massa spännande och roliga fakta om vår fantastiska planet.Om du är 9-13 år kan du vara med på workshop om hur programmet görs och annat kul. Mer information och anmälan

Biblioteksstudion - prenumerera på Biblioteken i Mölndals Youtubekanal
Ett ny kanal och källa till inspiration är Biblioteksstudion. Där kommer du genom filmer hitta bok- och filmtips, information om bibliotekens olika tjänster och föreläsningar. Hittas på bibliotekens Youtubekanal.

Här finns länkar till Youtube och bibliotekens andra digitala kanaler där du hittar inspiration och aktuell information:

Som vanligt erbjuds it-hjälp via telefon på måndagar och torsdagar. Nytt är att du också kan ställa frågor via ett formulär när som helst, om telefontiderna inte passar dig.

Program:

1. Helt sant berättar om Helt sant!

When: Saturday 27 March 2021 11:00 - 11:45
    Location: Mölndal

I radioprogrammet Helt sant! får lyssnaren lära sig en massa spännande och roliga fakta om vår fantastiska planet. Om du är 9-13 år kan du vara med på en workshop om hur programmet görs.

Bibliotekens tjänster:

1. IT-hjälp på biblioteket

Har du problem med din surfplatta? Fastnat i en viss app på mobilen? Fungerar inte ljudboken eller datorn som den ska? Biblioteken i Mölndal hjälper dig som har frågor om teknik i vardagen! Nu kan du även ställa frågor via ett formulär och få svar inom kort.

2. Upplev biblioteket hemifrån

Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt! Ta del av bibliotekens digitala utbud och tjänster. Du kan till exempel få personliga lästips till din e-post och läsa tidningar digitalt.