All Digital Weeks - öka din digitala kompetens

All digital weeks 2023 pågår mellan 17 april och 7 maj. Det är en europeisk kampanj för ökad digital delaktighet, inkludering och tillgänglighet.

Platta med olika symboler för appar runt

Du vet väl att biblioteken har ett stort utbud av digitala böcker, filmer och tidningar?

Dessa kan du ta del av var du vill, när du vill, om du har en smartphone eller platta.
Hitta information om hur du kommer igång under rubriken Digitalt utbud och vägledning här på sidan.
Där hittar du också svar på vanliga frågor, vägledning till olika digitala samhällstjänster och information om källkritik.

Kom igång digitalt - för seniorer
Är du 65+ och behöver hjälp med platta, mobil eller appar?
Boka tid med en bibliotekarie för att få hjälp att komma igång.

Boka tid på telefon: 0700-732982

IT-hjälp
Varje vecka kan du komma till biblioteket om du behöver hjälp eller har frågor om bibliotekens digitala tjänster och digital teknik i vardagen.

Mölndals stadsbibliotek - onsdag drop in klockan 13-16

Kållereds bibliotek - måndag drop in klockan 15-17

Lindome bibliotek - måndag, boka tid klockan 16-16.45. Telefon: 031 99 40 10
                                  torsdag, drop in klockan 15-17

Följ biblioteken i Mölndal på Instagram

Digitalt utbud och vägledning:

1. E-böcker och e-ljudböcker

Varför inte drömma sig bort till en annan värld för ett ögonblick? Låna e-böcker och e-ljudböcker från biblioteket var du än befinner dig.

2. E-film

Med Cineasterna kan du låna och se filmer när du vill. Cineasterna är en digital tjänst som erbjuder kvalitetsfilmer för alla åldrar. Filmutbudet fylls på löpande.

3. Digitala tidningar

Läs tidningar och tidskrifter eller sök efter enskilda ämnen i Pressreader och Retriever.

4. IT-hjälp på biblioteket

Biblioteken erbjuder varje vecka IT-hjälp. Vi hjälper dig med digitala tjänster på din platta, mobil eller dator.

5. Digitala samhällstjänster

Behöver du information och vägledning i olika digitala tjänster? Lär dig om BankID, e-post, att handla på nätet och mer.

6. Källkritik - har du koll på källan?

Varje dag ställs vi inför ett stort flöde av information från olika medier. Vi har tillgång till större mängder information än någonsin men samtidigt är mycket av informationen vinklad eller felaktig. Hur vet man att informationen man hittat är trovärdig och riktig?