Andra språk

På biblioteken i Mölndal kan du läsa och lyssna på många språk. Läs mer om vad vi erbjuder.

Ordet hej på flera olika språk
Biblioteken har böcker på många språk. Klicka på det språk du är intresserad av för att få en lista på alla böcker på det språket. Både för barn och vuxna.

Arabiska,     Bosniska/Serbiska/Kroatiska,      Kurdiska,      Persiska,          Spanska,           Somali,      

Om du vill ha böcker på ett annat språk kan du lägga till ett språkfilter när du söker, gå till startsidan och välj avancerad sökning, vid sökrutan. Där väljer du önskat språk.

På Mölndals stadsbibliotek finns Modersmålsbiblioteket med ett stort utbud av barnböcker på olika språk. Du kan också låna hem en färdig påse med böcker på ett särskilt språk. Språkpåsar med barnböcker

Nationella minoritetsspråk

 Finska,       Jiddisch,        Meänkieli,        Romani,         Samiska,

Läs om minoritetsspråk

Önskemål om böcker - Internationella biblioteket

Önskar du en bok som inte finns på Biblioteken i Mölndal? Internationella biblioteket har ett stort utbud av böcker på andra språk. Kontakta ditt bibliotek med dina önskemål eller logga in och fyll i formuläret.

Tidningar och tidskrifter

Det finns tidningar på flera språk och en nyhetstidning på lätt svenska: 8 sidor. Du har också  tillgång till en mängd tidningar och tidskrifter på olika språk via appen Pressreader som du kan läsa digitalt.

Till Pressreader

  1. Läs och lyssna på ditt språk digitalt

    Låna e-böcker och e-ljudböcker på olika språk. Världens bibliotek är en gratis onlinetjänst. Nu finns också appen Bläddra med e-böcker på romani chib och samiska.


  1. Digitala tidningar

    Läs tidningar och tidskrifter eller sök efter enskilda ämnen i Pressreader och Retriever.