Arkiv - tematips vuxen

 1. Bästa dansfilmerna - dansens dag 29 april

  Dansens dag infaller torsdag 29 april och vi uppmärksammar den genom att tipsa om riktigt bra dansfilmer, som får det att kännas i hela kroppen. Alla tips finns att låna antingen som dvd eller e-film.

 1. Du och din cykel - tips

  Kanske blir det cykelsemester i sommar? Här hittar du tips på fina ställen att cykla på, hur du tar hand om din cykel, en fransk film om en cyklist och mer. Ta en titt på tipslistan.

 1. Världsautismdagen 2 april - lästips

  Dagen instiftades av FN 2008 för att uppmärksamma, sprida information om och öka kunskaperna om autism. Autism är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det handlar om hur hjärnan fungerar och på vilket sätt den hanterar information. Personer med någon form av autism (det är ett spektrum, kallas AST) har ofta svårt med socialt samspel och kommunikation. De kan också vara känsliga för stress och olika sinnesintryck. Vi tipsar om både faktaböcker och skönlitteratur som handlar om autism.

 1. Tid för nystart?

  Nytt år och dags att starta om - ett bra tillfälle att pröva nytt och inspireras.

 1. Uteliv

  Med sommaren kommer möjligheter till många olika slags aktiviteter utomhus. Ta en titt i vår tipslista för inspiration!

 1. Må bra - i kropp och själ

  Hur mår du? Personalens bästa tips på inspirerande faktaböcker som kan öka ditt välmående på olika sätt.

 1. Tipsat på afternoon tea

  På Mölndals stadsbibliotek kan du dela med dig och få boktips i kombination med fika. Kanske hittar du en ny favorit här?

 1. Bästa romanerna om kärlek

  Förbjuden kärlek? Första kärleken? Sommarflirt? Sann kärlek? Oväntad kärlek? Obesvarad kärlek? Utforska bland personalens lästips om kärlek!

 1. Internationella kvinnodagen 8 mars

  Inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Upptäck intressanta och aktuella lästips!

 1. Må bra - feelgoodfavoriter

  Personalen delar med sig av sina bästa tips på böcker som man vill stanna kvar i, underhållande läsning som sprider värme och hopp.