Upplev biblioteket hemifrån

Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt! Ta del av bibliotekens digitala utbud och tjänster. Du kan till exempel få personliga lästips till din e-post och läsa tidningar digitalt.

Du kan använda vårt digitala bibliotek och få tillgång till film, e-böcker, e-ljudböcker, tidningar och vissa tjänster hemifrån. Tills vidare kan du låna 10 digitala böcker per 28 dagar.
Via "Mina sidor" här på webbplatsen kan du själv reservera och låna om dina böcker, upp till 8 gånger. De reserverade böckerna hämtas på biblioteket.

Här hittar du en sammanställning av bibliotekens digitala tjänster och utbud:

 1. NYHET - Biblioteksstudion

  Nyhet

  En ny kanal och källa till inspiration är Biblioteksstudion. Där kommer du genom filmer hitta bok- och filmtips, information om bibliotekens olika tjänster och föreläsningar. Finns på bibliotekens Youtubekanal.

 2. E-böcker och e-ljudböcker

  Innehåll

  Varför inte drömma sig bort till en annan värld för ett ögonblick? Låna e-böcker och e-ljudböcker från biblioteket var du än befinner dig.

 3. Ge mig en bra bok

  Innehåll

  Vet du inte vad du ska läsa? Nu kan du få personliga lästips direkt till din e-post! Fyll bara i formuläret med dina önskemål så får du läsinspiration av oss. För alla åldrar.

 4. E-film

  Innehåll

  Med nya tjänsten Cineasterna kan du låna filmer när du vill. Cineasterna är en digital tjänst som erbjuder kvalitetsfilmer för alla åldrar. Filmutbudet fylls på löpande.

 5. Digitala söktjänster

  Innehåll

  I bibliotekens digitala söktjänster hittar du information och artiklar om olika ämnen.

 6. Digitala tidningar

  Innehåll

  Läs tidningar och tidskrifter eller sök efter enskilda ämnen i Pressreader och Retriever.

 7. Läs och lyssna på ditt språk digitalt

  Innehåll

  Låna e-böcker och e-ljudböcker på olika språk. Världens bibliotek är en gratis onlinetjänst. Nu finns också appen Bläddra med e-böcker på romani chib och samiska.

 1. IT-hjälp på telefon

  Datum måndag 10 maj 15:00 - 17:00 (flera tillfällen)
  Plats Mölndal

  Nu kan du som har frågor om datorer, mobiler, surfplattor och annan teknik i vardagen fråga biblioteket på telefon! Du kan också ställa frågor via ett formulär på sidan om telefontiderna inte passar dig.