Bibliotekens webbplats

Välkommen till Biblioteken i Mölndals webbplats! Lika lätt att använda på dator, platta och mobil. Läs mer om användbara funktioner på webbplatsen!

Bild på mobiltelefon

Mobilanpassad webb

Webbplatsen är responsiv, vilket betyder att den anpassar sig beroende på vilket format det är på skärmen du använder. Det innebär att utseendet kan skilja sig om du besöker webbplatsen via dator eller mobil. I mobilen ligger menyn uppe i vänstra hörnet.

Vad händer på biblioteken?

Under rubriken På gång i menyn finns en kalenderfunktion. Med hjälp av den kan du enkelt hitta arrangemang och utställningar. Du kan se vad som händer en specifik dag och överblicka kommande arrangemang. För att snabbt få fram det som passar dig filtrerar du utifrån till exempel målgrupp, bibliotek och ämne. Om ett arrangemang är fullbokat eller inställt finns tydliga markeringar. 

Förbättrad sökfunktion

Filter - avgränsningar

Filter i katalogsökningen. T ex bok, e-bok.

Du kan enkelt skapa ett filter för att få bättre resultat vid sökning. Klicka på pilen i högra sidan av sökrutan för att få fram alternativ. Där kan du till exempel välja medietyp, språk och målgrupp. Räcker inte dessa alternativ kan du klicka längst ner på rutan för fler möjligheter att filtrera.

Sök på allt webbplatsinnehåll

En bra funktion är att när du söker efter något får du även träffar på information som finns på webbplatsen, inte bara på medieutbudet. Till exempel om du söker på en författare du gillar, så får du även upp arrangemang.

Söker du på ordet datorer får du träffar på böcker men också sidor på webbplatsen som innehåller det ordet. Hittar du inte var man bokar datorer till exempel kan du alltid pröva att söka fritt. 
A-Ö är också en bra funktion om du söker något men inte hittar eller har tid att leta via menyerna.

Håll koll på din läsning och inspireras!

Knappar för att markera böcker och mina betyg

När du är inloggad finns flera bra funktioner. Du kan:

  • Lista böcker du läst
  • Lista böcker du vill läsa
  • Sätta betyg
  • Se andras betyg
  • Aktivera lånehistorik

När du söker får du förslag på liknande titlar. 
Under menyrubriken "Tips" hittar du läsinspiration och tips.