Bokkvarten - ring biblioteket och prata böcker

Bokkvarten på telefon är ett komplement för de biblioteksbesökare som i vanliga fall besöker biblioteken i Mölndal men som nu sitter isolerade hemma på grund av pandemin.

Texten bokkvarten och en klocksymbol som visar en kvart

Bokkvarten startar torsdag den 11 mars på biblioteken i Mölndal.

Det är en tjänst för dig som saknar att gå till biblioteket och växla några ord med personalen.
Vi kan ge dig boktips, du kan berätta om något bra du läst eller lyssnat på eller varför inte
ta chansen att diskutera specifika böcker eller litteratur i allmänhet.

”Tanken med Bokkvarten är att bryta den isolering som framförallt många äldre lever i just nu på grund av pandemin. Vi hoppas på att tjänsten kan sprida ett ljus och vara ett bidrag till en meningsfull fritid i dessa tider, säger Sofia Slottner, bibliotekarie och programsamordnare på Mölndals stadsbibliotek”.

Bokkvarten är ett samarbete mellan Biblioteken i Mölndal och Träffpunkten Mölndal.
”Att få tips och prata böcker utifrån det egna intresset med Mölndals kunniga bibliotekarier kan verkligen bidra till fina stunder i vardagen”, säger Emelie Segergren Genchel, aktiveringspedagog på träffpunkterna i Mölndal.

Välkommen!

Torsdagar kl. 11-12 (11 mars, 18 mars, 25 mars och 1 april).

Telefonnummer: 0790-60 44 38

1. Ge mig en bra bok

Vet du inte vad du ska läsa? Nu kan du få personliga lästips direkt till din e-post! Fyll bara i formuläret med dina önskemål så får du läsinspiration av oss. För alla åldrar.