E-böcker - så funkar det

En e-bok läser du och en e-ljudbok lyssnar du på i mobiltelefon, surfplatta, läsplatta eller dator. Du kan låna upp till fem e-böcker eller e-ljudböcker i 28 dagar.

Kvinna läser på mobiltelefon

Du lånar e-böcker och e-ljudböcker med ditt bibliotekskort och pinkod, och du lånar via appen Biblio eller från vår webbplats. Biblio är lättast att komma igång med om du vill läsa på en smartphone eller en surfplatta.

Appen Biblio

1. Ladda ner Biblio från Play-butiken eller Appstore
  2. Starta appen
  3. Leta efter Biblioteken i Mölndal
  4. Logga in med personnummer (tio siffror utan bindestreck) eller bibliotekskortsnummer (11 första siffrorna).
  5. Leta upp en e-bok eller e-ljudbok som du vill låna
  6. Tryck på Låna

Under Mina sidor i appen kan du göra boken e-ljudboken tillgänglig offline så du kan lyssna utan internetuppkoppling.

Läsa och lyssna med andra läsprogram

Du kan även låna e-böcker direkt från vår webbplats. Böcker i pdf-format finns inte i Biblio utan är bara tillgängliga via vår webbplats. Välj vilken sorts enhet du vill läsa på för att komma igång.

Fria e-böcker

Det finns också mängder av e-böcker för fri nedladdning på webben

• Litteraturbanken - Ett urval svenska klassiker i vid bemärkelse. Texterna läses direkt i datorns webbläsare. Många kan också laddas ner i pdf- eller epub-format.
  • Project Gutenberg - Böcker i epub-format. Här finns många språk representerade, även svenska.
  • Feedbooks.com - Både klassiker och många nyskrivna böcker som författarna själva lägger ut för gratis nedladdning. Böckerna under rubrikerna Public Domain och Original Books är fria att läsa. Det mesta är på engelska, men också franska, tyska, ryska och spanska titlar finns. Böckerna är i epub-format.
  • Internationella biblioteket - Länkar till tjänster med fria e-böcker och e-ljudböcker på olika språk.
  • Librivox - Fritt tillgängliga e-ljudböcker att ladda ner.

Lyssna och läs digitalt

1. Nya e-böcker för barn

En e-bok laddar du du ned och läser i din mobil, på en platta eller dator. Lånetiden är 28 dagar och du kan max låna 5 e-böcker eller e-ljudböcker på 28 dagar.

2. Nya e-böcker för ungdom

En e-bok kan du låna hemifrån och läsa på din platta eller mobil. Här får du tips på nyheter!

3. Läs och lyssna på ditt språk

Nu kan du låna e-böcker och e-ljudböcker på olika språk. Världens bibliotek är en ny tjänst som alla har tillgång till gratis. Just nu finns material på dessa språk: albanska, arabiska, bosniska/kroatiska/serbiska, persiska, polska, somaliska, thailändska, tigrinska och turkiska.