I väntan på mitt ovanliga liv

Om 13-åriga Silas och när allt plötsligt händer på en gång... Du hittar också andra lästips som rör sig kring skolan och vänskap. Passar bäst för dig som är ca 9-12 år.

Vi får följa 13-åriga Silas som gärna går ut med hunden bara för att få se HENNE. Hunden tillhör det gamla paret som äger tobaksaffären där Silas gärna hänger. Hellre det än att behöva möta Viggo och få ett hårt slag i huvet. Viggo är rena mardrömmen. Alla tre går i samma klass och nu ska de ut på kanottur och sova i vindskydd. Hur ska det gå? Och tänk om Silas får paddla med Narin? Men det går åt pipan. Plötsligt händer allt på en gång! Men det viktigaste är ändå att rädda hunden från att avlivas. Då ställer till och med jobbiga lillasyrran upp!

I "Alla små lögner" av Anna Johansson får vi läsa om Lova. Lova och hennes pappa har tvingats flytta till en ny stad och lämna sitt fina hus för en pytte-lägenhet. Lova vill bara smälta in i sin nya klass men det blir svårare än vad hon trodde. Följ med Lova och hennes första dagar i en ny klass - hon hinner både sno en jacka, ljuga om var hon bor, lära känna en massa coola vuxna och bli kär.

"Nån som jag" av Boel Gerell handlar om Ida. Om Ida bara haft en kompis hade allt varit lättare. Nån som är som hon, och som är på hennes sida när Alicia och Samira retas. Men så börjar en ny kille i klassen, Ufuk, och allt förändras.

Passar bäst för dig som är ca 9-12 år.