Kållereds bibliotek - mitt i bygget

Kållereds bibliotek ska flytta ner till markplan i nuvarande byggnad och flytten beräknas genomföras i början av 2022. Information om processen publiceras löpande här fram till inflyttning. Följ gärna med bakom kulisserna på bibliotekens instagramkonto.

Kålleredspersonal kikar in i nya biblioteket

Nu har det bankats, väsnats och gnisslat i en månad och nu är lokalen helt tom och utrymd. Nu börjar det roliga! Väggar ska sättas upp, golv läggas, taket fixas och snart kan vi börja föreställa oss hur det nya biblioteket kommer att se ut.

Det blir en stor lokal i vinkel med fönster åt tre håll. Du kommer att kunna låna böcker och annat precis som vanligt. Kanske sitta ned och bläddra i en tidning, plugga, använda wifi och skriva ut. Det ska även finnas plats att sitta ned och samtala, pyssla och annat som är viktigt för att må bra.

Det var strax före sommaren nu i år som det blev klart att Kållereds bibliotek skulle kunna flytta ned till markplan. För personalen blev det en dröm som besannades, att kunna göra biblioteket mer synligt och ge möjlighet för alla åldrar att lätt kunna slinka in.

Ett bibliotek i markplan är som en fyrbåk” säger Elin Alvinge, barnbibliotekarie.
”En lysande vägvisare som vi hoppas gör att själva torget kommer att kännas tryggare och mer inbjudande”.

I början av 2022 beräknas flytten vara klar och dörrarna till Kållereds nya bibliotek kan öppnas.

Följ med i flyttprocessen:

1. Kållereds bibliotek flyttar till nya lokaler

Biblioteket ska flytta ner till markplan i nuvarande byggnad och flytten beräknas genomföras i början av 2022. Information om processen publiceras löpande här fram till inflyttning. Följ gärna med bakom kulisserna på bibliotekens instagramkonto.