Kalender med biblioteken 2021

Varje dag mellan 1-24 december öppnas en lucka och ett nytt härligt tips presenteras. Här hittar du inspiration till kommande ledigheter!

julkalender

Följ bibliotekens kalender på Instagram

24. Brev till mannen

By: Kronlöf, Bianca Review by: Fredrik

Bianca uppmanar män som kollektiv grupp att engagera sig i mansnormen och motverka dess destruktiva delar. Boken får oss också att blicka inåt, rannsaka oss själva och förstå att mäns våld som kollektiv grupp är ett samhällsproblem. En bok som belyser ett viktigt ämne och vänder sig direkt till männen på ett mycket tillgängligt sätt.

13. Boken som verkligen inte ville bli läst

By: Sundin, David Review by: Johanna

Många skratt och en utmattad läsare får man med denna bok. Man måste viska och ropa, bokstäver försvinner och läskiga monster ställer till det. Ja, boken till och med bits! Ps. Om ni gillar denna läs också Boken som inte ville bli läst.

11. One piece

By: Oda, Eiichiro Review by: Filip

Världens bäst säljande manga, om pirater som styrs av sina drömmar till magiska öar, kan det vara något att ha (för en som mest läser klassiker och facklitteratur)? Det ville Filip på Lindome bibliotek ta reda på. Med tanke på att han nu är på volym 64 så måste det väl tala för något? Kreativiteten sprudlar både i bildspråk, narrativets världsbygge, och karaktärer.

7. Dödsängeln

By: Rundberg, Johan Review by: Emmy

Det oväntade radarparet Mika och Valdemar ställs inför sitt svåraste och farligaste fall hittills i denna spännande och välskrivna deckare som utspelar sig i ett smutsigt och farligt 1800-tals Stockholm. Detta är sista delen i en trilogi som börjar med Nattkorpen. ca 9-12 år.

5. Armstrong

By: Kuhlmann, Torben Review by: Anna

Armstrong får symbolisera hela Torben Kuhlmanns underbara högläsningsserie där fantasi och fakta går hand i hand ur en liten mus perspektiv. Dessa böcker bara måste upplevas tillsammans med ett barn!

3. Fakta om pappor

By: Kroon, Oskar Review by: Klara

För barn kan deras pappor (eller mammor eller andra viktiga vuxna) ibland framstå som nästan mytiska figurer. Samtidigt som de är den närmaste relation ett barn har, är de gåtfulla. Varför är de så sura på morgonen? Vad gör de egentligen på jobbet? Och tänk - att de levt ett långt liv redan innan man själv fanns! Bilderbok 3-6 år.