Personalens tips för barn

Personliga lästips från personalen och lästips i olika temalistor. Klicka på rubriken för att se hela texten på "personalen rekommenderar."

Personalen rekommenderar

Besten och Betty

Av: Meggitt-Phillips, Jack Tipsat av: Elin

Om en mycket speciell man som är 512 år, föräldralösa flickan Betty och den farligaste varelsen i hela universum...Det här är en dråplig, skojig och lite läskig historia för alla som är 10 år och uppåt.

Flykten av Pia Hagmar

Av: Hagmar, Pia Tipsat av: Elin

En spännande bok som bygger på verkliga händelser. Från 9 år och uppåt.

Nattkorpen

Av: Rundberg, Johan Tipsat av: Anna

Nattkorpen är en oerhört spännande och lite läskig mordgåta som utspelar sig i slutet av 1800-talet i Stockholm. Passar för ca 9-12 år.

Bob

Av: Mass, Wendy Tipsat av: Elin

Ett ovanligt äventyr om Livy som har rest från USA till Australien för att hälsa på sin mormor. Vad finns egentligen i mormors garderob? Från 9 år.

Till Vial

Av: Ståhl, Henrik Tipsat av: Elin

Spännande kapitelbok om livet på jorden och i rymden, från 10 år.

Lästips i olika teman

  1. Barnkonventionen - barns rättigheter

    1 januari 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige. Barnkonventionen syftar till att ge alla barn rätt att bli behandlade med respekt och att få möjlighet att säga sin mening.

  2. Dagböcker - lästips för barn och unga

    Böcker i dagboksform är populära och efterfrågade. Böckerna är skrivna så att det känns som att man läser någons dagbok med personliga tankar och funderingar. Här hittar du lästips för olika åldrar. Många av dom är serier, så gillar du första är det bara att fortsätta med nästa!

  3. Genom portalen - magiska världar

    Genom portalen är 2020 års tema för sommarboken. Det handlar om magiska världar, böcker som innehåller magi och fantasi. Om du gillar att läsa om det ska du kolla in lästipsen här!

Arkiv - personalens tips