Poet X

En kraftfull bok skriven på vers, om att få vara den man är. Xiomara, en ung kvinna, kämpar med att göra sin röst hörd och får en utmaning av sin engelskalärare att uttrycka sig i spoken word.

En ung kvinna kämpar med att göra sin röst hörd. Ingen vill veta vad hon har att säga. Det verkar som att alla kan ha fria åsikter om Xiomara utom henne sjäv. Hur hon än gör, kan Xiomara inte gömma sig i den kropp hon växt in i, och måste låta knytnävarna få tala istället för orden.

En dag utmanas hon av sin nya engelskalärare att hon ska uttrycka sig i spoken word på poesiklubben. Något hon gärna vill. Men trots Xiomaras längtan att inte vara tyst, så finns det starka viljor mot att hon ska höras.

Detta är en varm, känslosam och kraftfullt intensiv bok om att få vara den man verkligen är, och bli sedd mer än bara för sitt utseende, bakgrund och inte bli dömd på andra människors syn på dig. Läs den. Det är ren poesi!

En berättelse skriven i vers av Elizabeth Acevedo. Boken är översatt av Yolanda Aurora Bohm Ramirez- Spoken word- artist, poet och transaktivist.

Se fler lästips!