Skärpta riktlinjer - så påverkas biblioteken

Biblioteket är just nu inte en mötesplats. Gör ett snabbt besök. Skärpta allmänna råd gäller för att minska smittspridningen.

På grund av skärpta allmänna råd kring corona vidtar Biblioteken i Mölndal åtgärder för att motverka smittspridning. Biblioteken har öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Regeringen har höjt antalet besökare till 300, men länstyrelsen i Västra Götaland har beslutat (29/10) att vi håller fast vid begränsningen till 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland.

Följande åtgärder gäller på alla bibliotek till och med 19 november, med eventuell förlängning:
  • Folkbiblioteken har öppet, men endast för utlån och återlämning av böcker.
  • Läs- och studieplatser har tagits bort.
  • Grupprummen på Mölndals stadsbibliotek är avstängda.
  • Principen för alla besök på biblioteken är att du ska gå in, göra ditt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket.
  • Bibliotekens publika datorer kan användas i 15 minuter, från och med måndag 2 november.

Om du har möjlighet, använd biblioteket på distans via våra digitala tjänster.

För att minska smittspridningen behöver vi ta extra hänsyn till varandra:

• Du är välkommen till biblioteken om du är frisk. Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om symtomen är lindriga.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
  • Håll avstånd till andra besökare inne på biblioteken.

Vid personalbrist kan biblioteken behöva omfördela personalresurser och våra öppettider kan komma att påverkas och arrangemang ställas in. Aktuell information hittar du på vår webbplats.

Förändrad service med anledning av corona

Använd biblioteket på distans

1. Upplev biblioteket hemifrån

Det digitala biblioteket är alltid tillgängligt! Ta del av bibliotekens digitala utbud och tjänster. Du kan till exempel få personliga lästips till din e-post och läsa tidningar digitalt.

2. Covid-19 - riktlinjer och service

Biblioteken i Mölndal har öppet som vanligt men med skärpta riktlinjer och förändrad service. För att förhindra smittspridningen av covid-19 införs skärpta allmänna råd, de gäller tills vidare i väntan på nya besked från myndigheterna.

Audience:

Friday, October 30, 2020