Sommarläsning

Sommarens bästa läsning?

 1. The box in the woods av Maureen Johnson

  By: Johnson, Maureen Review by: Anna

  Detta är del 4 i den fantastiska serien om den unga detektiven Stevie Bell. Läs Truly Devious först. Denna utspelar sig på ett summer camp och Stevie har blivit anställd som ledare – men det är bara en täckmantel – egentligen är hon där för att lösa The box in the woods-morden som skedde 1978. Sommar, camp, ett olöst mordfall – vad mer kan man begära av en bok?

 2. Förbannelsen

  By: Forsmark, Ann-Sofi Review by: Anna

  Andra delen om Hilde Stridh, femtonåringen som kan se spöken. Sommarlov, skärgårdsmiljö och ett hemsökt torp. Är det demoner som står bakom försvinnandena i det idylliska sommarparadiset eller helt vanliga kriminella?

 3. Sommaren jag sa ja till allt

  By: Culli, Lindsey Roth Review by: Anna

  Feelgood om duktiga flickan Rachel som en dag bestämmer sig för att säga ja… till allt.

 4. Syster

  By: Nordin, Sofia Review by: Anna

  Magda flyr tillsammans med sin mamma och syster från sin alkholiserade pappa och flyttar till ett skyddat boende som heter Jordasång. Det är en lite sektliknande gård som styrs av Syster, men efter ett tag så börjar Magda trivas och blir intresserad av jämnåriga Attilla som också bor där. Men det dåliga samvetet över att de lämnat pappa finns kvar och gnager.. Fint och gripande om familj, missbruk, vänskap och kärlek.

 5. Vitormen jagar

  By: Ljungqvist, Christin Review by: Anna

  Spännande bok på lätt svenska. Annie och hennes kompisar ska tälta nere vid sjön men kompisen Love vill inte. Han säger att han blivit jagad av ett stort otäckt djur i skogen. Hittar han bara på eller finns det något som lurar därute? Läskig och välskriven historia om det okända. En trevlig kväll i tält med vänner – vad kan gå fel?

 6. Om du lämnar mig här

  By: Levithan, David Review by: Anna

  Om du lämnar mig här / Take me with you when you go av David Levithan och Jennifer Niven. Finns på både svenska och engelska. Bea och Ezra växer upp tillsammans i ett mörkt hem där deras styvfar tar till våld för att visa vem som bestämmer, och deras mor knappt bryr sig. En dag rymmer Bea hemifrån utan någon som helst föraning. Ezra lämnas kvar ensam och förvirrad. Genom hemliga mailkonversationer mellan syskonen lär vi känna vilka Bea och Ezra är tillsammans och utan varandra. Bådas värld faller samman och byggs upp på nytt när de konfronterar allt som hänt under deras uppväxt och varför Bea egentligen övergav hela deras liv. En mycket spännande bok med starka känslor om identitet och lojalitet.

 7. Slutet

  By: Strandberg, Mats Review by: Anna

  Ett pre-apokalyptiskt mördarmysterium som väcker oanade känslor. I den här boken avslöjas slutet direkt, men istället för att handlingen förstörs så intensifieras spänningen. Den 16:e september klockan 04:12 kommer en meteorit förinta jorden. Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Vad vill du göra sista månaden av ditt liv? Vem vill du vara med när allt tar slut? Simon vill vara med sin familj och sin flickvän Tilda. Men Tilda drar sig undan och vill uppleva mer av det korta liv hon har kvar. När hon mystiskt dör veckorna innan världens undergång riktas misstankarna mot hennes nära och kära.

 8. Blackout

  Review by: Anna

  En samling noveller om kärlek. Alla berättelser utspelar sig under en värmebölja i New York City. En sommarkväll försvinner elektriciteten i hela staden. Ungdomar runt om i New York befinner sig på platser och med människor de aldrig kunnat tänka sig. Under kvällen skapas en ny sorts spänning som öppnar upp för oanade möjligheter.