Med anledning av coronaviruset

Biblioteken i Mölndal har öppet som vanligt

Program genomförs som planerat om inget annat kommuniceras på bibliotekens webbplats.

Från och med 31 mars så kommer vi inte ta ut några nya avgifter på försenade lån. Böcker och annan media som redan är försenade får avgift fram till idag. Ändringen gäller till och med 30 september. Detta för att underlätta för dig som besökare på grund av samhällsläget just nu.

Hinner du inte läsa ut boken i tid kan du låna om dina böcker och media upp till 8 gånger. Du kan låna om genom att logga in på vår webbplats med personnummer och pinkod. Du kan också kontakta oss via mail eller telefon så hjälper vi dig. 
På Kållereds bibliotek och Lindome bibliotek kan du lämna tillbaka det du lånat i ett bokinkast utanför biblioteket dygnet runt.

Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som är besökare hos oss att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för bibliotekens personal.

Mölndals stad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Vi rekommenderar dig som är över 70 år att begränsa dina kontakter med andra människor och undvika offentliga lokaler så gott det går, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vid personalbrist kan Mölndals stad behöva omfördela personalresurser och våra öppettider kan komma att påverkas och aktiviteter ställas in. Aktuell information hittar du på vår webbplats.

Läs uppdaterad information från Mölndals stad här.


Använd biblioteket hemifrån

Du kan använda vårt digitala bibliotek och få tillgång till vissa tjänster, e-böcker, e-ljudböcker och tidningar hemifrån.

Ge mig en bra bok - nyhet! Få personliga lästips till din e-post.

Pressreader - ladda ner appen, eller använd via vår webbplats. Här finns tusentals tidningar på många olika språk. Du kommer in i tjänsten genom bibliotekskortsnummer och pinkod.

Biblio - ladda ner appen för att lyssna/läsa e-böcker och e-ljudböcker. Du får tillgång till tjänsten genom bibliotekskortsnummer/personnummer.

Världens bibliotek är en gratis onlinetjänst som erbjuder e-böcker och e-ljudböcker på flera olika språk.

Litteraturbanken erbjuder svensk skönlitteratur att läsa digitalt.

Digitala söktjänster (vissa kan du komma åt hemifrån).

Var med i vår fantasybokcirkel för unga - online.

Mina sidor - här på webbplatsen kan du själv låna om dina böcker, upp till 8 gånger och reservera sådant som du vill låna. De reserverade böckerna hämtas på biblioteket.