Personalens tips för vuxen

Personalens favoriter! Tryck på rubriken för att se hela texten på "personalen rekommenderar." Du kan också hitta läsinspiration i listor utifrån olika teman. Välj tema och få en lista med tips.

Lästips i olika teman

 1. Romaner om kärlek

  Förbjuden kärlek? Första kärleken? Komplicerad kärlek? Sann kärlek? Oväntad kärlek? Obesvarad kärlek? Utforska bland personalens lästips om kärlek!

 2. Må bra - i kropp och själ

  Hur mår du? Personalens bästa tips på inspirerande faktaböcker som kan öka ditt välmående på olika sätt.

 3. Nyfiken på rymden?

  Rymden är ett stort och hisnande ämne. Vi tipsar om fängslande och intressant läsning som handlar om rymden på olika sätt. Både fakta och fiktion. En tipslista för barn och en för ungdom/vuxen.

 4. Svalkande och gott

  Sugen på glass? Testa att göra din egen! Bland våra tips finns både enkla recept och mer avancerat. Svalkande drycker och annat gott som passar på sommaren hittar du också bland tipsen.

 5. Omvärld: Afghanistan

  Världens blickar riktas nu mot Afghanistan på grund av talibanernas maktövertagande. Vi har samlat romaner och faktaböcker om Afghanistan, folket och livssituationen i landet.

 6. Världsautismdagen 2 april - lästips

  Dagen instiftades av FN 2008 för att uppmärksamma, sprida information om och öka kunskaperna om autism. Autism är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Personer med någon form av autism har ofta svårt med socialt samspel och kommunikation. Det kan också innebära känslighet för stress och olika sinnesintryck. Hitta tips på faktaböcker och skönlitteratur på tema autism. För olika åldrar.

 7. Tema: demokrati

  Vad innebär demokrati? Upptäck lästips för olika åldrar om demokrati.

 8. Poesi - läs, skriv, lyssna

  Världspoesidagen firas varje år 21 mars och instiftades 1999 av Unesco. Syftet med temadagen är att uppmuntra till att läsa, skriva, undervisa och publicera poesi. Ta del av personalens bästa tips och upptäck diktsamlingar för barn och unga. Är du sugen på att själv börja skriva poesi hittar du tips på böcker som kan ge inspiration!

 9. Pappor och faderskap - lästips

  I samband med fars dag 13 november uppmärksammar vi pappor. Du hittar tips på böcker för vuxna och böcker att läsa tillsammans med barn.

 10. Sugen på choklad?

  Både Kladdkakans dag och Chokladens dag infaller samma vecka! Fira med att frossa i choklad i olika former. Här hittar du frestande tips på både kokböcker och romaner.

 11. Internationella kvinnodagen 8 mars

  Inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Upptäck aktuella lästips!

 12. Du och din cykel - tips

  Kanske blir det cykelsemester i sommar? Här hittar du tips på fina ställen att cykla på, hur du tar hand om din cykel, en fransk film om en cyklist och mer. Ta en titt på tipslistan.

 13. Res i tiden med en historisk roman

  Fängslande berättelser som tar dig med till andra tider och platser. Kärlek, äventyr, historiska slag, engelska kungligheter eller mysterier och spänning. Här finns lite av varje att upptäcka.

 14. Kärlek på film

  Nu kan du frossa i härliga filmer om kärlek. Alla är e-filmer och kan ses när du vill, var du vill. Besök Cineasterna för många fler filmtips!

 15. Tema: Natur i Norden

  Nordisk litteraturvecka med temat Natur i Norden 14-20 november. Upptäck och upplev den nordiska naturen genom böcker.

 16. Uteliv

  Med våren och lite värme kommer möjligheter till olika slags aktiviteter utomhus. Ta en titt på våra tips för inspiration!