Tjuven på Highland Falcon

Välkommen ombord på Highland Falcon! Det kungliga ångtåget ska ut på sin sista tågresa genom England och Skottland, och 11-årige Harrison får följa med sin farbror Nat som ska skriva om resan. Spännande äventyr som passar både för högläsning och att läsa själv.

Det måste medges - Harrison vill egentligen inte följa med. Han ska få ett syskon och vill hellre stanna hemma för att ta hand om sin mamma. Han möter motvilligt upp med Nat på King´s Cross station i London. Tåget har få men spännande gäster, tex en känd skådespelerska, en förmögen grevinna och det kungliga paret prinsessan och prinsen. Det finns inga andra barn ombord får Harrison veta, men varför ser han då plötsligt två barnögon kika fram bakom en gardin? En brosch försvinner och Harrison anklagas för stölden. Han får en oväntad kompanjon och försöker lösa mysteriet. I sann Agatha Christie-anda är alla tågets resenärer misstänkta!

Tjuven på Higland Falcon är den första boken i serien Det stora tågäventyret av M.G. Leonard och Sam Sedgman. Det kommer fler äventyr; redan i juni får vi följa med Harrison på resa i USA och därefter väntar resor i Sydafrika och Centraleuropa. Boken passar för barn från ungefär 8 år.