Språk Språk
svenska svenska English English

Mellan 1-29 september har Mölndals stadsbibliotek öppet för avhämtning av reservationer och för återlämning. Bokinkastet är öppet när biblioteket är stängt. From 25 september ska du inte välja Mölndal som hämtenhet.
I oktober och november är stadsbiblioteks medier inte tillgängliga för utlån då stadsbiblioteket är helt stängt för flytt. Det går bra att låna e-böcker och e-ljudböcker.
Besök gärna biblioteken i Lindome, Kållered, Balltorp och vår Bokbuss som är öppna som vanligt.
Webbkatalogen 1995-2015 Webbkatalogen 1995-2015

Mölndals stadsbiblioteks webbkatalog, även kallad länkkatalogen, är nu ett avslutat kapitel.

Webbkatalogen var ett enmansarbete av den kunnige och mångsidige bibliotekarien Bert Hoflund åren 1995-2015. Med över 20.000 länkar, uppställda enligt SAB-systemet, strävade han efter att tillhandahålla ett kvalitetsurval som prioriterade svenskt innehåll.

Länkkatalogen var en uppskattad vägvisare till det tidiga internet och hade redan 2001 haft över en miljon besökare.

Länkkatalogen finns som zip-fil för nedladdning här (uppdateras ej) för den som vill ladda ner och använda lokalt på sin egen dator.

Länkkatalogens logotyp - barn som hoppar över jordglob. Illustration Zara Bärebring.
Illustration: Zara Bärebring