Språk Språk
svenska svenska English English

Från och med måndagen den 11 december återupptar bokbussen sina ordinarie turer igen.

Webbkatalogen 1995-2015 Webbkatalogen 1995-2015

Mölndals stadsbiblioteks webbkatalog, även kallad länkkatalogen, är nu ett avslutat kapitel.

Webbkatalogen var ett enmansarbete av den kunnige och mångsidige bibliotekarien Bert Hoflund åren 1995-2015. Med över 20.000 länkar, uppställda enligt SAB-systemet, strävade han efter att tillhandahålla ett kvalitetsurval som prioriterade svenskt innehåll.

Länkkatalogen var en uppskattad vägvisare till det tidiga internet och hade redan 2001 haft över en miljon besökare.

Länkkatalogen finns som zip-fil för nedladdning här (uppdateras ej) för den som vill ladda ner och använda lokalt på sin egen dator.

Länkkatalogens logotyp - barn som hoppar över jordglob. Illustration Zara Bärebring.
Illustration: Zara Bärebring