Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Boktips tema HBTQ

 

UTVALDA BOKTIPS: HBTQ

Pojkarna av Jessica Schiefauer

På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar. Pojkarna är en ungdomsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

Carol av Patricia Highsmith
I Carol får vi följa Therese Belivet, en designer som är fast i ett helt vanligt butiksjobb. Hennes vardagsliv får en drastisk vändning när Carol Aird kommer in för att köpa en julklapp till sin dotter. En riktig klassiker!

Brorsan är kung! Av Jenny Jägerfeld
Om att flytta till Malmö, om att få en bästis som är helvild, om att vara kille men födas med snippa, om att åka skateboard, och om att ha en pappa som har svårt att acceptera hur en är. Träffsäkert, finurligt och självklart, hisnande tungt och bubblande fnittrigt, om några av livets viktigaste frågor.

Bög i folkhemmet: en memoar av Arne Nilsson OBS! Missa inte föredraget 19 augusti på Mölndals stadsmuseum
Bög i folkhemmet tar avstamp i efterkrigstiden i Göteborg, en tid då många fick det materiellt bättre samtidigt som homofobin var stark och många homosexuella tvingades leva dubbelliv. Vi får i denna memoar följa Arne Nilssons klassresa, först som arbetarkille på läroverk och senare på universitetet. Det visar sig att hans liv som klassresenär och som homo hängde samman och vi får följa hans liv under tiden före den svenska gayrörelsens genombrott. Erotiska möten med andra män, gayklubbliv, det estetiska avantgardet och i olika vänster- och alternativrörelser. En historia som sällan har berättats tidigare!

Tillbaka till henne av Sara Lövestam
Tillbaka till henne berättar den originella historien om Signe, Hanna och hundra år gamla ord. När historia skär genom nutid blir inget sig likt igen. En av de bästa böcker jag någonsin läst! Så fullkomlig i sin helhet, en enormt fint paketerad berättelse om två kvinnor som i början ter sig så oerhört olika men som flyter ihop ju längre in en kommer. En djup historia, både i sin berättelse som går steget längre när andra böcker skulle kunnat sluta där, men även känslomässigt spinner den ihop karaktärerna och läsarens upplevelse. Den har även ett faktamässigt djup som visar hur långt vi kommit men också hur långt vi på andra sätt har kvar att gå.

Alternativet av Karolina Bång
I Alternativet berättar Karolina Bång om sina tankar kring normen om det traditionella heterosexuella paret. Detta är fint presenterat i ett antal humoristiska seriestrippar! Många av dem är baserade på mer teoretiska böcker men visade i ett mer lättläst format med massa bilder.

Klicka på ett bokomslag nedan om du är intresserad av en bok och vill reservera/ se om den finns inne.

Artiklar: visa en viss artikel

259445
269383
183758
168917
162323

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt