Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Fimtips - nya och gamla favoriter!


Här hittar du massor av härliga filmtips, både nya och gamla favoriter i blandade genrer!
Tipsare är Michael och Mona-Lisa, som arbetar på biblioteken i Mölndal.

Klicka på filmtiteln för att se om filmen finns inne och reservera.

La La Land (2017) Regi Damien Chazelle
Mia, som kommer från landet, jobbar på ett kafé som lämpligt nog ligger i Warner Bros Studios-området. Mia drömmer om en karriär som skådespelerska och när hon väl får provspela för en roll i en sjukhussåpa blir det tummen ner. Pianisten Sebastian tycker att allt var bättre förr. Han gillar frijazz och bebop, han är besatt av jazzmusiker som är döda sedan länge.


Himmel över Berlin (1988) Regi Wim Wenders
Västberlin i slutet av 1980-talet. Två änglar strövar genom staden och iakttar och lyssnar till människornas tankar, utan att själva ses eller höras av någon. De har alltid varit i Berlin, de var där innan det fanns någon stad, kanske innan det ens fanns människor.


Wonder (2018) Regi Stephen Chbosky
Filmen om August Pullman, en pojke med en ansiktsdeformation. August ska börja femte klass och för första gången gå på en vanlig grundskola. Hans livsglädje och personlighet kommer att förändra livet för alla runt omkring honom. En ödmjuk, berörande och stark berättelse om att hitta sin styrka och välja att vara snäll. En riktig feelgood film.


Tomb Raider (2018) Regi Roar Uthaug
Lara Croft är en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död.

Tully (2018) Regi Jason Reitman
Trebarnsmamman Marlos liv består av ständig brist på sömn, vardagstjafs, blöjbyten och amning. Barnens pappa Drew märker inte ens att familjens behov helt tagit över Marlos liv. Hennes bror är mer uppmärksam och erbjuder sig att betala för en nattnanny. Marlo tvekar först inför unga Tully, men överrumplas snabbt av hennes energi och livsaptit.

You Were Never Really Here (2018) Regi Lynne Ramsay
Filmen handlar om krigsveteran och före detta FBI-agenten Joe. Han bor tillsammans med sin mamma och arbetar som privatdetektiv med fokus att hitta försvunna minderåriga flickor och rädda dem från sexhandel. En dag får han ett uppdrag som leder honom in i ett nät av korruption, vilket får oanade konsekvenser.


Winters bone (2011)  Regi Debra Granik
17-åriga Ree Dolly bor med sin familj i ett risigt hus i bergstrakterna kring Ozark i södra USA. Det är fattiga, laglösa trakter och de flesta lever på knarkhandel. Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder när hon måste ge sig ut på jakt efter sin försvunne far. Men hur finner man svar när alla vägrar att prata?

Margin Call (2012)
En thriller som utspelar sig i finansvärlden under ett riskfyllt dygn i början av den globala finanskrisen 2008.
Finansanalytikern Peter Sullivan kommer över information som pekar på att företaget riskerar att gå omkull. Det blir startpunkten för en berg-och-dalbanefärd med snabba finansiella och moraliska beslut som leder till att alla inblandade snart står på randen till en katastrof.

Slim Sussie (2003) Regi Ulf Malmros
Erik är en måttligt framgångsrik förläggare i Stockholm. En dag får han veta att hans oskuldsfulla lillasyster Smala Sussie är försvunnen. Han beger sig motvilligt tillbaka till bruksorten i sitt barndoms Värmland, bara för att hamna i en utflippad och korrupt brottshärva.

Double Jeopardy (1999) Regi Bruce Beresford
Jakten är igång. Judd spelar Libby Parsons som upptäcker att hennes make, som hon anklagats för att ha mördat, iscensatt sin egen död och satt dit henne för brottet. När hon blir villkorligt frigiven flyr hon stan för att hitta honom - med övervakaren Travis Lehman (Jones) hack i häl.


My summer in Provence (2014) Regi: Roselyne Bosch
Paul lever ett lugnt liv på sin älskade olivodling i Provence. Men lugnet får ett abrupt slut när hans barnbarn anländer från Paris. På grund av ett gammal familjegräl är det första gången Paul träffar sina tre barnbarn, tonåringarna Lea och Adrian och deras bror Theo. Det lugna livet leder snart till konflikter när Pauls och tonåringarnas förväntningar kolliderar.

Artiklar: visa en viss artikel

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt