Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Gunilla tipsar om barnböcker!


Sommartips Mölndalsposten 2019
Gunilla Brodin
Bibliotekarie
Mölndals stadsbibliotek

Dinkeli dunkeli doja av Lennart Hellsing

Rabén & Sjögren

Rim och ramsor

I år skulle Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. Det firas bl.a. med nytryck av hans fantastiska böcker. Vilken ordglädje! Så kul att leka med orden och hitta på nya ord som smakar gott i munnen. I denna vackra samlingsbok har illustratören Charlotte Ramel gjort nya bilder till många ramsor och bilderböcker. Läs högt för ditt barn eller barnbarn. Eller för en vuxen med barnasinnet kvar. Känt och mindre känt blandas. Har du hört denna:  Lapprika papprika puddingpastej, när jag blir stor ska jag gunga med dej, i ett gult citronskal många gula mil, upp och ner och bort på sjön av citronil.


Dom som kallas vuxna av Annica Hedin

Rabén & Sjögren

Bilderbok

Det finns så många böcker för vuxna om barn. Detta är äntligen en bok om vuxna för barn. Varför gillar vuxna kaffe så mycket – det är ju inte ens särskilt gott? Och varför gråter de inte när de slår sig? Och varför önskar sig vuxna tråkiga saker när dom fyller år? En humoristisk, vänlig och härligt förklarande bilderbok om de där stora som kan nästan allt: såga med motorsåg och steka pannkakor och trösta dig om du är ledsen. En dag ska du också bli vuxen; kanske kommer du att gilla kaffe då. Men det är inte säkert. Med bilder som tillför ytterligare en dimension, av Hanna Klinthage.


Alla ska sova av Astrid Lindgren

Rabén & Sjögren

Ramsbok

I ”Alla ska sova” har Astrid Lindgrens klassiska vaggvisa från Bullerby-böckerna fått ljuvliga bilder av Marit Törnqvist. Marit som arbetade med Astrid i över trettio år. Här är sommarljus och den svenska naturen så närvarande på varje sida. Men också känslan av att vara en liten, liten del av det stora. En underbar vaggvisa om att långsamt komma till ro. Och har du tänkt på vilket vackert ord ”vareviga” är? ”Kossor och kalvar i sina hagar. Alla små föl och alla små grisar. Alla kaniner, alla små lamm, nu ska de sova för nu är det natt. Sova ska också vareviga katt”

 

Tipsen finns också i Mölndals-Posten.

Artiklar: visa en viss artikel

323782
323741
321360

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt