Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Jenny tipsar om sommarläsning!


Jenny Westlin Green
Bibliotekarie
Mölndals stadsbibliotek


Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt
Bonnier fakta
bakbok

My Feldt är konditor, instagram-kändis och gastronomipristagare. I boken ”Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga” blandar hon personliga betraktelser med smarriga bakbeskrivningar, så att man får lust att bara jubla. Och äta. Under rubriker som ”I skuggan av tant Morells rabarberparasoll” eller ”Inget ljud är som en äppeltugga” bjuder My på både havtornssaft, vallmosnurror och chokladbiskvier. Och croissantkaka med karamelliserad äppelkräm. Alltså!
Det här är en bakbok långt över det vanliga. Poetisk, personlig och alldeles alldeles underbar.
Med vackra foton av Linda Lomelino, som lyfter bokens texter ännu en nivå.

Små eldar överallt av Celeste Ng
Albert Bonnier
Roman

”Små eldar överallt” är en bok som man vill flytta in i. Med personer man skulle vilja ha omkring sig mycket längre än de dagar det tar att läsa klart. Izzy som är yngst av de fyra syskonen Richardson och som brinner mest av alla, mrs Richardson som lever det liv hon alltid önskat sig men som ändå inte är riktigt nöjd, och så nyinflyttade Pearl och hennes mamma Mia som utan att vilja det blir de som vänder den stilla tillvaron i Shaker Heights upp och ner. Och under den välordnade ytan surrar klasskillnader, uppväxtkriser och familjehemligheter. Ända tills en händelse långt tillbaka i tiden blir det som förändrar allt.


En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson
Forum
spänning

Hur långt kan man gå för att skydda sina barn? Curla? Ljuga? Döda? I ”En helt vanlig familj” ställs frågan på sin spets när den 19-åriga dottern Stella blir häktad för mord. Pappa/prästen Adam och mamma/juristen Ulrika berättar i var sin del, sin version av händelseförloppet. Men vem av dem kan man egentligen lita på? På ett mardrömslikt sätt berättar Edvardsson om de slitningar som kan uppstå i en familj och de risker man ofta utsätter sig för som ung vuxen. Och som kan gå så helt fel. Det här är psykologisk spänning när den är som närmast och som mest skrämmande. Kanske skulle vi själva kunna hamna där. När som helst.

Tipsen finns i Mölndals-Posten

Artiklar: visa en viss artikel

319747
301403
301521

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt