Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Johanna tipsar!


Johanna Liljekrantz Yaiche
Bibliotekarie
Mölndals stadsbibliotek

Ett system så magnifikt att det bländar av Amanda Svensson
Norstedts förlag
Roman

Något har hänt som gör att trillingarna Sebastian, Clara och Matilda förlorar kontakten och sprids ut i världen. Sebastian får jobb i London på ett institut för hjärnforskning. Clara reser till Påskön för att göra ett reportage om en grupp människor som tror att undergången är nära. Matilda bor i Tyskland och mår dåligt av färgen blå, varför är den så outhärdlig och dyker upp överallt? Med sprakande och underhållande språk väver Amanda Svensson ihop familjehemligheter, sorg och syskonroller med klimathot, mystik och vetenskap till en fantastisk berättelse. 548 sidor tankeväckande sträckläsning!

 

Lady Bird
regissör Greta Gerwig
Film drama

Christine går sista året i katolsk high school och kallar sig hellre Lady Bird. Bird som i fri och i att vilja pröva sina vingar. Ganska ofta retar hon vansinne på sin överarbetade och kontrollerande mamma. Lady Bird drömmer om att komma in på college så långt hemifrån som möjligt men styrs av andras viljor. En film som skickligt och nyanserat växlar mellan humor och allvar. Underhållande och hudnära med en stark och berörande skildring av Christine och den laddade relationen till mamman. Filmen blev flerfaldigt oscarsnominerad bland annat för bästa huvudroll, som spelas av makalösa Saoirse Ronan.

 

Sagan om den underbara familjen Kanin och Spöktåget av Jonna Björnstjerna
Bonnier Carlsen
Bilderbok

Rykande färsk är senaste boken om familjen Kanin, ny favorit hemma!
Jonna Björnstjerna som både illustrerar och skriver lyckas med en perfekt balans mellan läskigt och roligt. De detaljerade och fantasieggande bilderna gör att man dras in direkt.
Som vanligt handlar det om Lillebror Kanin, som ofta känner sig rädd men som lyckas vara modig ändå, när det väl gäller. Kompisarna berättar om ett läskigt tåg med spöken, som man aldrig kommer av. Trots det tar han risken och tar tåget hem, eftersom han är sen.
Gissa vilket tåg han hamnar på? Hur ska han komma av? Och varför stannar inte lokföraren?

Tipsen finns också i Mölndals-Posten.

Artiklar: visa en viss artikel

319936
323088
303881

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt