Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Jorunn tipsar!

Sommartips Mölndalsposten 2019
Jorunn Bergqvist
Bibliotekarie
Lindome bibliotek


Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund
Annorlunda förlag

Science fiction för unga och vuxna

Internatskolan Intergalaktiska akademin samlar ungdomsbrottslingar av olika arter, från alla delar av universum. Här får de en andra chans att komma på rätt bana igen. Vi får följa fem av dessa elever som har hamnat i samma studiegrupp. När de upptäcker ett hot mot skolan hamnar de snart i en farlig situation. Detta spännande rymdäventyr tar upp ämnen som rasism mellan olika arter och motsättningar samhällsklasser emellan. En riktig bladvändare som passar både redan frälsta och ovana science fiction-läsare. Missa inte att författaren medverkar på bibliotekets bokkollo för dig som är 13-16 år i juli.

 

Isaks universum av Anna Ehring
Bonnier Carlsen

Kapitelbok 9-12 år

Isak går i femman och han älskar vatten. När han ligger och flyter i vattnet i simhallen känns det som att han har hittat sin plats i världen. Där mår han bra i hela kroppen och slipper störas av sina föräldrar, som alltid bråkar med varandra. Men alla fattar inte vad han håller på med när han guppar runt i bassängen. Hans klasskompis Blenda till exempel. Isak vill så gärna få henne att förstå, men istället leder det till ett stort missförstånd. En underbar bok som tar upp såväl vardagliga problem som existentiella frågor. Med sin blandning av både humor och allvar, passar boken perfekt till högläsning.

 

Nora eller Brinn Oslo brinn av Johanna Frid
Ellerströms

Roman

När Johanna får reda på att hennes pojkvän fortfarande har kontakt med sitt ex, så blir hon besatt av tanken på Emils förra flickvän. Johanna hittar hennes Instagram-konto och börjar stalka henne på sociala medier. Svartsjukan brinner inom henne och späder på hennes känsla av otillräcklighet. Snart kan hon knappt längre skilja sina plågsamt mörka tankegångar från en annan stor smärta, den som kommer från hennes livmoder. När hon väl får diagnosen endemetrios har sjukdomen redan tagit över såväl hennes kropp som liv. En fängslande autofiktiv samtidsroman, fylld med stor ilska såväl som svart humor.

 

Tipsen finns också i Mölndals-Posten.

Artiklar: visa en viss artikel

312760
307078
305633

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt