Sök

Språk

sv-se en-gb

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Katarina tipsar!


Sommartips Mölndalsposten 2019
Katarina Modén
Bibliotekarie
Mölndals stadsbibliotek

Staden av Camilla Sten
Norstedts
skräckroman
Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta, och ingen vet vad som hände. Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn, och nu ska hon och hennes filmteam tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden. Det här är en riktigt bra svensk skräckroman med suggestiv miljöskildring, förfallna hus i norrländsk skog, och en tilltalande kuslig gåta som ska undersökas; varför övergavs en stad plötsligt en gång för 60 år sedan?

 

 

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff
Polaris
roman
Debuterande Karin Smirnoff har hittat en alldeles egen berättarstil med sitt säregna språk. I Smalånger är det mesta som vanligt: Maria har hittats död. Janas bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Vi får följa Jana när hon återvänder till den norrländska lilla byn och livet där, och hennes minnen från en tragisk uppväxt. ”Jag for ner till bror” är ett våldsamt, varmt nutidsdrama i glesbygdsmiljö, men också underhållande och poetiskt.

 

 

Varm mjölk av Deborah Levy
Norstedts
roman
Engelska Rose och hennes tjugofemåriga dotter Sofia har tagit sin tillflykt till en liten spansk by i den infernaliska sommarhettan. De söker specialisthjälp hos den okonventionelle doktor Gomez, för Rose som vissa dagar är förlamad, vissa dagar kan gå. Mor och dotter haltar fram genom tillvaron. Där i solen och i den spännande omgivningen formar dottern sitt eget liv, mer och mer befriad från oket av sin mammas sjukdom. Det är en berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation, om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.

 

Tipsen finns också i Mölndals-Posten.

Artiklar: visa en viss artikel

312659
321092
304553

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt