Språk Språk
svenska svenska English English

Sommartips - Fredrik


Fredrik är barnbibliotekarie på Mölndals stadsbibliotek och Bokbussen.

Blandade godbitar bjuds du på här:
ett spännande fantasyäventyr, en intressant biografi om psykisk ohälsa,
och ett kreativt tv-spel som är ett måste för LEGO-älskare!
Spelet finns både för X-box one, PS4 och till PC.

Svavelvinter av Erik Granström
Coltso
Fantasy

”Svavelvinter” är ett spännande fantasyäventyr baserat på det svenska rollspelsäventyret med samma namn, skrivet till ”Drakar och Demoner” 1987. Boken tar avstamp i samma fantasyvärld som rollspelet men låter dig följa ett tiotal olika personer och deras öden när de beger sig ut i världen. Boken kretsar kring ön Marjura, mytomspunnen ö präglad av svavelutvinning. ”Svavelvinter” bjuder på en spännande historia där olika vägar korsas och du får ta del utav många olika berättelser som smyger sig in i huvudberättelsen. Gillar du episka äventyr i klassisk fantasystil kommer du att gilla denna bok!

Lego Worlds
Warner Bros
Spel till PS4, XBOX ONE och Pc

I spelet Lego Worlds kraschlandar du på en till synes främmande planet någonstans i universum. Ditt skepp går sönder i kraschen och du får i uppdrag att samla in delar för att reparera skeppet och kunna åka vidare. Under resans gång mellan planeterna hittar du verktyg som låter dig ändra, kopiera och bygga efter egna önskemål. Spelet är i typisk legostil med massa roliga uppdrag, dialoger och fräcka miljöer. Det som utmärker Lego Worlds från de andra legospelen är att de är ett så kallat ”sandlådespel” där du kan bygga och ändra världen efter eget tycke. Ett måste för alla legoälskare!

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren
Forum
Biografi/hälsa

Therése Lindgren är en av Sveriges största youtubers. I sin bok ”Ibland mår jag inte så bra” delar Therese med sig av sitt liv och sin psykiska ohälsa. En bok som sprider medvetenhet och ger stöd gällande psykisk ohälsa. Boken är ärlig, personlig och bjuder på lite humor också. Personliga erfarenheter blandas med tips och fakta på ett bra sätt som både gör boken intressant och tankeväckande. För dig som vill lära känna Therese Lindgren på djupet och lära dig mer om panikångest kan jag varmt rekommendera denna välskrivna och personligt skrivna bok.

 

Tipsen finns också på Mölndals-Posten

273415
273380
260346
118397

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 29
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt