Sök

Språk

sv-se

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Chatarinas sommartipsChatarina Söderholm
Bibliotekarie och enhetschef
Kållereds bibliotek

Träskkungens dotter av Karen Dionne
NoNa
thriller

Spännande läsning som utspelar sig i träskmarkerna i norra Michigan. Helena lever med man, barn och en mörk fasansfull hemlighet. En hemlighet hon dolt för sin man och sina barn.
Helena har aldrig berättat att hennes uppväxt var helt utanför samhället, som i ett fängelse. Därtill att hennes pappa, som hon som barn beundrade och älskade, var en psykopat, en sadist och mördare. När hon var tolv år lyckade hon och mamman fly. Pappan hamnade så småningom i fängelse. Nu har han lyckats fly…
Och ja, Karen Dionne har inspirerats av HC Andersens Dykungens dotter.


Vår fotboll : världens industri & Världens industri : vår fotboll av Erik Niva 
Modernista
fackbok

Vill du läsa om kärleken till fotboll, om den svenska fotbollens plats i världsfotbollen, om eldsjälar, kamratskap och hemlängtan, men också om den moderna fotbollens komplexitet? Den samhällsförankrade folkrörelsen å ena sidan och fotbollsindustrin med gulfstatsmiljarder å den andra. Sportjournalisten Erik Niva berättar med ett kärleksfullt flöde i dessa två böcker som belyser två sidor av samma älskade sport. ”I den mån jag har ett livsverk så är det väl att försöka förstå och förklara världen genom fotboll”. Aktuellt både i VM-tider och annars.


Främlingen : konvertiten från 1100-talet av Stefan Hertmans

Norstedts
roman

Vigdis och David tar sig mödosamt ned från bergen mot flodstranden. Hon är höggravid och haltar. Båda dödströtta. På flykt har de kommit till Provence. De hittar den lilla bergsbyn där kristna och judar lever i fredligt samförstånd. Efter en massaker av korsfarare mot judarna i byn tas hennes äldre barn till fånga och hennes David dödas.
Vigdis ger sig av, med sitt spädbarn, för att leta efter sina barn och efter ett hem.
Parallellt reser bokens berättare i nutid i kvinnans fotspår och beskriver de platser hon besökte. En vacker bok om kärlek och om att offra allt för den.

Klicka på omslaget nedan om du vill reservera/se om boken finns inne.

Tipsen hittar du också i Mölndals-Posten

Artiklar: visa en viss artikel

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt