Vad ska jag läsa?

Språk

sv-se en-gb

Sök

Nödruta och stadsvapen, länkar m.m. längst upp på sidan

Tips

Filmtips!


Michael tipsar om blandade filmpärlor!

Här hittar du både feelgood, drama, hårdkokt dystopisk sci fi och en fascinerande berättelse om Stephen Hawking.

Raoul Wallenbergs dag 27 augusti

27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, en person som står för civilkurage och medmänsklighet.
Genom mod, kunnighet, organisationsförmåga, uppfinningsrikedom och fräckhet räddade han tiotusentals judar undan Förintelsen.

Ingen svensk har fått så många skolor, gator, parker uppkallade efter sig som Raoul Wallenberg fått. Det finns Raoul Wallenberg-monument över hela världen. Han har blivit hedersmedborgare i USA, Kanada, Australien och Israel. Raouls storhet visas av att han är den andre efter Winston Churchill som blivit hedersmedborgare i USA.

I en tid där personligt mod och vilja att gå utöver de egna intressena för att bekämpa främlingsfientlighet är alltför sällsynt, behövs Raoul Wallenberg som förebild. Därför har nu den 27 augusti blivit Raoul Wallenbergs dag.

Läs mer om Raoul Wallenberg

Du kan också göra skillnad! Inspireras av 100 saker du kan göra för att förändra och påverka, idag. 

Till exempel nr 79: Gör något du tror på idag istället för något du tror förväntas av dig.
Eller nr 35:Ta ansvar för stämningen i de sammanhang du befinner dig i. Våga bryta en obehaglig stämning även om det inte är du som är utsatt.

Textkälla: https://raoulwallenberg.se/

Du hittar också boktips att inspireras av på tema medmänsklighet och civilkurage nedan som finns att låna på biblioteket.

Katarina tipsar!

Katarina tipsar om tre romaner; en suggestiv skräckroman som tar plats i Norrlands skogar och den andra som också utspelar sig i Norrland, där vi får följa Jana som återvänder hem och hennes minnen av en tragisk uppväxt. Tredje tipset berör en destruktiv mor-och-dotter-relation och tar plats i den spanska sommarhetten. Läs mer!

Jorunn tipsar!


Jorunn tipsar om några favoriter, för både barn, unga och vuxna. Det blir svart humor i roman om besatthet och en kapitelbok som passar bra för högläsning, om Isak som älskar vatten. Tredje tipset är spännande science fiction för både unga och vuxna. 
Läs mer och inspireras!

Sidfot

Mölndals stadsbibliotek

Brogatan 40/
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal


Telefon
Information: 031-315 16 00
 
Info barn:     031-315 16 20
Info vuxen:   031-315 16 10

Epost: 
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

 

 

 

Jag vill lämna en synpunkt