West Pride 10-16 juni

West Pride är en kulturfestival i Göteborg, skapad av och för HBTQI-personer. En återkommande folkfest med över 400 evenemang inom kultur, konst, musik, dans, teater, film, utställningar, debatter, föreläsningar och mycket mer.

Pride står för allas lika värde och och rätten att få vara den du är.
HBTQI är ett samlingsbegrepp för homosexuella, bisexuella,
transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter.

Biblioteken i Mölndal skyltar med böcker på Pride-temat under veckan!

Läs mer om festivalen och se hela programmet: West Pride 10-16 juni

Personalen tipsar:

 1. Havets hemlighet

  By: Ostertag, Molly Review by: Beatrice

  Sträckläsning om att bli kär, med färgstarka bilder! Passar bra för dig från 9 år och uppåt.

 2. Heartstopper

  By: Oseman, Alice Review by: Emilie

  Del 1. Charlie Spring har haft några tuffa år i skolan sen han kom ut som gay. En dag träffar han Nick som är en populär rugbyspelare. Nick hjälper Charlie att bli en del av rugbylaget och blir också en nära vän. Men är det bara vänskap eller något mer...? Väldigt fin serie om känslor, vänskap och kärlek. Från ca 12 år och uppåt.

 3. Lisa och Lilly

  By: Lodalen, Mian Review by: Cecilia

  En fin, gripande och sorglig berättelse om kärlek i en värld där den är förbjuden! Boken är baserad på verkliga händelser och personer och utspelar sig i Stockholm i början av 1900-talet. Hjärtekrossande och vacker!


 

Tema Pride - fler lästips

 1. HBTQ-hyllan

  HBTQ är ett samlingsnamn och en förkortning för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer som identifierar sig som queer. På biblioteken finns böcker med tema HBTQ samlade. I listorna här hittar du ett urval av titlar, både romaner och faktaböcker. Du hittar fler böcker om du söker i bibliotekskatalogen på HBTQ.